Fumurile din Șcheia, pasate între autorități



poluiare in Scheia
Vedere dinspre Sf. Ilie

După zecile de fotografii și filmulețe postate pe internet inclusiv de subsemnatul referitoare la poluarea masivă a aerului, ca urmare a incendierii cablurilor electrice și a cauciucurilor (pentru cantitatea infimă de sârmă din componență), operațiune tot mai frecventă și mai sfidătoare realizată de persoane (nici acum identificate!) aparținând comunității de rromi din satul Șcheia, am sesizat, în scris, atât Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, cât și Garda de Mediu Suceava.
raspuns garda de mediu
Răspunsul Gărzii de Mediu
Dacă prima instituție și-a declinat competența, trimițând mai departe petiția către Garda de Mediu (a doua petiție, după cea trimisă de mine) și către Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Garda de Mediu Suceava a răspuns (greu…) la rându-i, că UAT (Primăria) Șcheia, prin nu de mult timp înființata Poliție Locală, are competență în această speță.

Între timp sosește și răspunsul oficial de la Poliția Comunală Șcheia (cu alte cuvinte cea subordonată I.P.J. Suceava), care pasează competența în acest caz către… Garda de Mediu. 

raspuns politia suceava
Răspuns Poliția Suceava (1)
raspuns politia suceava
Răspuns Poliția Suceava (2)

Cu alte cuvinte, ne învârtim în cerc, în timp ce fumurile groase continuă, nestingherite, să atenteze serios la sănătatea mediului!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Delgaz Grid și cei 30 de arginți

Banii noștri (3) - Execuție bugetară august 2018