Delgaz Grid și cei 30 de arginți


În urmă cu 2-3 săptămâni, în câteva rânduri, o bună parte a locuitorilor din Sfântu Ilie, comuna Șcheia, dar și din câteva zone ale municipiului Suceava, au fost șicanați de mai multe ori cu întreruperea, pe nepusă masă, a energiei electrice, chiar și pentru perioade care au depășit 8 ore consecutive, ceea ce a dus la evidente nemulțumiri în rândul cetățenilor.
 
intrerupere curent Sfantu Ilie
Răspunsul la sesizarea adresată
Eu însumi am fost obligat în două rânduri să arunc aproape toate alimentele din congelator, pentru că nu e recomandată recongelarea după dezghețare. Se mai adaugă lipsa accesului la internet, care pentru mulți dintre noi nu înseamnă numai divertisment/socializare. Plus imposibilitatea de a folosi sculele electrice pentru cei care sunt nevoiți să le folosească zilnic în activitățile domestice. Chiar imposibilitatea de a urmări câteva meciuri de fotbal de la recent încheiatul Campionat Mondial din Rusia, mai ales că evenimentul se petrece doar o dată la 4 ani. Și exemplele particularizate ar putea continua la nesfârșit!

În afară de nervii tociți de atâta așteptat la telefonul dedicat deranjamentelor de către cei de la Delgaz Grid, furnizorul de energie electrică, le-am trimis și o adresă în care, după ce am enumerat o parte din necazurile pricinuite consumatorilor din Sfântu Ilie, i-am rugat să se gândească serios să ajusteze următoarea factură și să-mi transmită care e valoarea daunelor/deranjului, văzute prin ochii firmei.

După vreo 28 de zile de așteptare, a sosit și răspunsul, implicit calculul lor: „Pe această cale vă informăm că pentru nerespectarea indicatorului de performanţă privind restabilirea alimentarii dupa o intrerupere neplanificata mai mare de 8 ore, operatorul de distributie Delgaz Grid S.A.a dispus acordarea compensaţiei de 30 lei, prevăzută în Standardul de performanţă”.

Cu ocazia asta am aflat, măcar, și cine a interpretat rolul lui Dorel și s-a jucat cu târnăcopul: „Se confirmă întreruperea tensiunii pe parcursul zilei de 20.06.2018 ca urmare a producerii unui incident (avarie) înregistrat pe linia electrică aeriană LEA 20kV SUCEAVA – TELEVIZIUNE,  unde un cablu  20kV a fost rupt la săpături de către firma SC EURO EST GRUP SRL, între punctul de alimentare PA 98 Suceava  şi stȃlpul 26 din LEA 20kV  Televiziune, firmă care realiza lucrări  de alimentare cu apă pentru Primăria Suceava, fără avizul operatorului de distribuţie  Delgaz Grid S.A”.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fumurile din Șcheia, pasate între autorități

Banii noștri (3) - Execuție bugetară august 2018